Bezig met laden...

English: The Wooden Shoes museum is closed because of COVID-19. We'll keep you posted.
Deutsch: Das Holzschuhmuseum ist wegen COVID-19 vorübergehend geschlossen.

Beste betrokkenen van het Internationaal Klompenmuseum,

Wegens overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft het bestuur van het Internationaal Klompenmuseum vrijdagmiddag 13 maart jl. besloten dat de officiële opening van de tentoonstelling 2020 - HOUT couture niet door gaat.
Ook heeft het bestuur besloten dat het Internationaal Klompenmuseum voorlopig gesloten blijft.

Mocht de situatie met betrekking tot het coronavirus aanzienlijk veranderen, dan neemt het bestuur opnieuw passende maatregelen.
Voor algemene informatie over hoe te handelen bij verdenking van besmetting en andere vragen over het coronavirus kunt terecht bij het RIVM, GGD Drenthe en de Rijksoverheid.
Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via [email protected]

Een klompengroet uit Eelde,
Het bestuur.
Internationaal klompenmuseum

Exposities

Jaarlijks verandert de expositie van het Internationaal Klompenmuseum. Hieronder vindt u informatie over de huidige expositie: HOUT couture. 

HOUT couture

Kom je verwonderen, er gaat een wereld voor je open.

Het Internationaal Klompenmuseum bestaat in 2020 30 jaar en dat viert het museum met een bijzondere tentoonstelling. Met de tentoonstelling HOUT couture is dat meer dan gelukt. Bij haute couture denkt men meestal aan kleding. Het zijn echter de schoenen die de look volmaken. De kers op de taart, die bij een jubileum niet mag ontbreken. In deze tentoonstelling staan zij in de schijnwerpers.

Als er in deze tentoonstelling iets duidelijk wordt, dan is het wel dat houten schoeisel van alle tijden is en zeker niet alleen uit Nederland komt. Hedendaagse schoenenontwerpers werken, naast andere materialen, ook met hout. We tonen moderne stukken van ontwerpers uit o.a. Pakistan, Duitsland en Tsjechië. De ontwerpers Pavlina Miklasova, Katharina Beilstein en Iqra Mano hebben hun werk voor deze tentoonstelling ter beschikking gesteld. Ons land brengt top ontwerpers voort zoals Marloes ten Bhömer, Denise Rosenboom en Tim Dekkers. Ook van hen zijn ontwerpen in deze tentoonstelling opgenomen.

Dit jaar is het dubbel feest want we vieren ook dat we al 75 jaar in vrede leven. Een deel van de tentoonstelling is daaraan gewijd en ingericht met klompen die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gemaakt en gebruikt. Deze klompen zijn tijdens en na de WO II door soldaten mee naar huis genomen. De klompen zijn geschonken aan het Klompenmuseum, u kunt ze bij ons komen bewonderen.  
De tentoonstelling is aangevuld met klompen en mooi houten schoeisel uit de eigen collectie, die het museum rijk is, en een aanvulling op de moderne werken en oorlogsklompen vormt.

Al met al is HOUT couture een unieke tentoonstelling met een indrukwekkende uitstraling, geschikt voor de rode loper.

Bekijk de openingstijden en prijzen

Logo Klompenronde 2018