Bezig met laden...

Voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het Internationaal Klompenmuseum is het in november en december alleen in het weekeind nog open. Het laatste weekeind is 18 en 19 december 2021. In deze weekenden is het Klompenmuseum open van 14.00 – 17.00 uur.

Koop hier uw ticket met tijdslot.

Exposities

Jaarlijks verandert de expositie van het Internationaal Klompenmuseum. Hieronder vindt u informatie over de huidige expositie: HOUT couture. 

HOUT couture

Kom je verwonderen, er gaat een wereld voor je open.

Het Internationaal Klompenmuseum bestond in 2020 30 jaar. Daarvoor hebben we een bijzondere tentoonstelling ingericht. Met de tentoonstelling HOUT couture is dat meer dan gelukt. Bij haute couture denkt men meestal aan kleding. Het zijn echter de schoenen die de look volmaken. De kers op de taart, die bij een jubileum niet mag ontbreken. In deze tentoonstelling staan zij in de schijnwerpers. Omdat er in verband met corona heel weinig mensen er van hebben genieten laten wij deze bijzondere tentoonstelling in 2021 staan.

Als er in deze tentoonstelling iets duidelijk wordt, dan is het wel dat houten schoeisel van alle tijden is en zeker niet alleen uit Nederland komt. Hedendaagse schoenenontwerpers werken, naast andere materialen, ook met hout. We tonen moderne stukken van ontwerpers uit o.a. Engeland, Duitsland en Tsjechië. De ontwerpers Jo Cope, Pavlina Miklasova en Katharina Beilstein hebben hun werk voor deze tentoonstelling ter beschikking gesteld. Ons land brengt top ontwerpers voort zoals Viktor & Rolf, Marloes ten Bhömer, Denise Rosenboom en Tim Dekkers. Ook van hen zijn ontwerpen in deze tentoonstelling opgenomen.

In 2020 was het dubbel feest want we vierden ook dat we al 75 jaar in vrede leven. Een deel van de tentoonstelling is daaraan gewijd en ingericht met klompen die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gemaakt en gebruikt. Deze klompen zijn tijdens en na de WO II door soldaten mee naar huis genomen. De klompen zijn geschonken aan het Klompenmuseum, u kunt ze bij ons komen bewonderen.  
De tentoonstelling is aangevuld met klompen en mooi houten schoeisel uit de eigen collectie, die het museum rijk is, en een aanvulling op de moderne werken en oorlogsklompen vormt.

Al met al is HOUT couture een unieke tentoonstelling met een indrukwekkende uitstraling, geschikt voor de rode loper.

Bekijk de openingstijden en prijzen

Logo Klompenronde 2018