Nieuwsoverzicht

Ieder half jaar brengt het Internationaal Klompenmuseum haar nieuwsbrief 'Museum berichten' uit. De nieuwsbrieven bevatten altijd een schat aan informatie en zijn zeer informatief en leuk om te lezen. Wanneer je vriend bent van het museum ontvang je Museum berichten als eerste. Alle edities van Museum berichten zijn hier terug te lezen. Alle overige nieuwsberichten vindt u hieronder.

07 februari 2024
Bertus van den Hof, oftewel Opa Klomp, zet zich als bestuurslid al jaren in voor het Internationaal Klompenmuseum in Eelde. Hij werd geboren op een boerderij. Wat volgens Bertus betekent dat hij eigenlijk op klompen is geboren. Toch werd de klomp in vorige eeuwen niet alleen op het platteland gedragen. Ook in de steden waren ze groot fan van dit houten schoeisel. Ze waren er in allerlei vormen en maten, in alle kleuren van de regenboog, met of zonder print, met of zonder leer, enzovoort. Ondanks deze verscheidenheid is de klomp uit ons hedendaags straatbeeld verdwenen.
18 september 2023
TYNAARLO – In de maand oktober worden alle kinderen tussen 4 en 12 jaar uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan diverse culturele activiteiten in de provincie Drenthe. Ook in Tynaarlo is er een rijk aanbod aan activiteiten, waaronder een natuurspeurtocht, gezamenlijke muziekoptredens en een vertelconcert.
Klompenmuseum MuseumTV
25 augustus 2018
De dames en heren van MuseumTV hebben een fantastische minidocumentaire gemaakt over het Internationaal Klompenmuseum. In de documentaire komt een aantal van onze vrijwilligers aan het woord, krijg je veel te horen over klompen en krijg je een goed beeld van onze enorme verzameling klompen en ander houten schoeisel, te zien in zowel onze wisselende expositie als in het klompendepot. De documentaire is hieronder te zien.
19 juli 2018
Bertus van den Hof loopt door het depot waar duizenden klompen opgeslagen zijn en gunt ons een inkijkje!
10 juni 2018
Voor het eerst stond het Klompenmuseum op de Eelder Jaarmarkt. Doel: Vrijwilligers en Vrienden verkrijgen en mensen klompen laten adopteren. Bezoekers van de Jaarmarkt (groot en klein) werden uitgedaagd om de hoogste toren van klompen te bouwen. De hoogste toren, 213 cm hoog, werd gebouwd door broer en zus Ineke en Erik. Bas en Naut (broers) 203 cm, de tweede plek had 195 cm en de derde plek was voor een toren van 185 cm hoog.
23 april 2018
Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde vraagt vrijwilligers. Hebt u tijd en wilt u wat doen, zet dan uw talent, kennis en/of kunde in voor dit Internationale museum. Momenteel zijn er plusminus 60 vrijwilligers die dit nu al voor het museum doen. Velen denken, het is maar een klein museum, maar daar ga je anders over denken als je iets gaat doen voor het museum.