Nederlands: Vanaf 18 juli is het Internationaal Klompenmuseum, alleen op zaterdag en zondag, weer voorzichtig open. Koop hier een ticket en reserveer een tijdslot.
Kom met maximaal 4 personen en desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Volg de route die wordt aangegeven.
Lezingen op locatie kunnen weer geboekt worden! Bekijk hiervoor de Bezoekenpagina

Oktobermaand Kindermaand
Helaas doet het Klompenmuseum, door corona, dit jaar NIET mee met Oktobermaand Kindermaand.

9 juni Eelder Jaarmarkt

Voor het eerst stond het Klompenmuseum op de Eelder Jaarmarkt. Doel: Vrijwilligers en Vrienden verkrijgen en mensen klompen laten adopteren. Bezoekers van de Jaarmarkt (groot en klein) werden uitgedaagd om de hoogste toren van klompen te bouwen.
De hoogste toren, 213 cm hoog, werd gebouwd door broer en zus Ineke en Erik. Bas en Naut (broers) 203 cm, de tweede plek had 195 cm en de derde plek was voor een toren van 185 cm hoog.
Verder konden mensen raden hoeveel kleine klompjes er in een pot zaten. Er zaten 207 klompjes in de pot. Niemand heeft het juiste aantal geraden. Met 206 klompjes was Dekker uit Eelde er het dichtste bij.

• Alt