Nederlands: Vanwege COVID-19 is het Internationaal Klompenmuseum momenteel gesloten. We houden u op de hoogte.
Lezingen op locatie kunnen inmiddels wel weer geboekt worden! Bekijk hiervoor de Bezoekenpagina

Deutsch: Das Holzschuhmuseum ist wegen COVID-19 vor├╝bergehend geschlossen.

9 juni Eelder Jaarmarkt

Voor het eerst stond het Klompenmuseum op de Eelder Jaarmarkt. Doel: Vrijwilligers en Vrienden verkrijgen en mensen klompen laten adopteren. Bezoekers van de Jaarmarkt (groot en klein) werden uitgedaagd om de hoogste toren van klompen te bouwen.
De hoogste toren, 213 cm hoog, werd gebouwd door broer en zus Ineke en Erik. Bas en Naut (broers) 203 cm, de tweede plek had 195 cm en de derde plek was voor een toren van 185 cm hoog.
Verder konden mensen raden hoeveel kleine klompjes er in een pot zaten. Er zaten 207 klompjes in de pot. Niemand heeft het juiste aantal geraden. Met 206 klompjes was Dekker uit Eelde er het dichtste bij.

• Alt