Voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het Internationaal Klompenmuseum is het in november en december in het weekeind open. Het laatste weekeind is 18 en 19 december 2021. In deze weekenden is het Klompenmuseum open van 14.00 – 17.00 uur. Daarnaast is het Klompenmuseum open van dinsdagmiddag tot en met zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Klomplaarzen, Duitsland, Begin 21e eeuw

Klomplaarzen, klomp is tripklomp. Opgaande ronde en spits toelopende neus, vlak op de kap. 3/4 bedekt. Lage hak. Onder de zolen zitten rubberen zolen geniet. Sticker in klomp A: "W.U. Qualitätsholzschuhe. Gr. 38.". Schacht gemaakt van namaakbont en leer gevoerd met teddy stof. Op de wreef en bovenaan schacht kraaltjesfiguren. Middenop schacht een "broche" aan elastiek. Bovenrand heeft veter erdoor met aan uiteinde bont kwastjes. Voorop de kap nikkelen nagels. Aan zijkanten leten bontlapje met stripjes en nagels. Licht gedragen. Blank, zwart, grijs, lichtgroen, rood, zilver.

Gekregen via tentoonstelling in de U.S.A. (zie info map - website geg.). Onder klomp B staat softwoodenshoes.com gebrand.

Zie MU 361 A+B en MU 362 A+B. Kaartje in doc. map.

Objectnummer: MU 363 A+B
Materiaal: Hout, Leer, Rubber, Textiel, Nikkel, Glas
Techniek: Kralen
Productieperiode: --
Productieplaats: Duitsland, Nederland
Productie opmerkingen: Irma deed de decoratie.
Inscripties: Sticker in de klomp: "W.U. Qualitätsholzschuhe. Gr. 38.".
AltAlt