Voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het Internationaal Klompenmuseum is het in november en december in het weekeind open. Het laatste weekeind is 18 en 19 december 2021. In deze weekenden is het Klompenmuseum open van 14.00 – 17.00 uur. Daarnaast is het Klompenmuseum open van dinsdagmiddag tot en met zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Herenklompen, Nederland, Overijssel, Midden 20e eeuw (Replica)

Tripklompen met opgaande neus tot ver boven de kap, uitlopend in rechthoekig vlakje. Kap iets hol en 3/4 bedekt. Halfhoge hak. Binnenzool uitgehold en opgevuld met reep chocolade, afgedekt met stro zooltje (naam - dok?). Handwerk. Blank.

Deze klompen zijn replica's van klompen die in de 1e wereldoorlog gebruikt werden om o.a. chocolade de grens over te smokkelen (meerdere malen per dag heen en weer?).

Breedte: 14.5
Hoogte: 10.5