Voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het Internationaal Klompenmuseum is het in november en december in het weekeind open. Het laatste weekeind is 18 en 19 december 2021. In deze weekenden is het Klompenmuseum open van 14.00 – 17.00 uur. Daarnaast is het Klompenmuseum open van dinsdagmiddag tot en met zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Herenklompen, Frankrijk, Begin 20e eeuw

Herenklompen, werkklompen. Halfbedekt, leren wreefband, spitse neus, vlakke zool. IJzeren beenstaaf aan buitenzijde met riem bovenaan. Binnenzijde ijzeren punt, ijzer loopt onder klomp door naar staaf. Vastgezet met nagels aan binnenzool. Binnenzool oplopend (effect van hak). Blank gelakt, zwart leer.

Gebruikt om in bomen te klimmen (voor boomsnoeiers), gebruikt in combinatie met riem om de heupen.

Conditie: Redelijk
Klompenmaat: 28.5