Wird geladen ...

Voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het Internationaal Klompenmuseum is het in november en december alleen in het weekeind nog open. Het laatste weekeind is 18 en 19 december 2021. In deze weekenden is het Klompenmuseum open van 14.00 – 17.00 uur.

Kinderklompen, Frankrijk, Eind 19e eeuw

Kinderklompen, versierd, op stelten. Met ritswerk en glas versiering langs kap. Uit Catalonië -figueras- dansfeest 5-15 j. Aantal glaspareltjes teken van rijkdom. Lovertjes na glas rand van kap. Op 3 stelten. Egaal bruin gelakt, sterversiering op kap.

Notitie herkomst in klomp: "Sabots de Catalogne. Tous les 2 ans en 1913, la féte de la mer. reunissait les demoiselles de figueras pour (5 ans 15 ans). Leurs sabots etaient fait de 3 pointes et recouverts de perles de verre. La quantite des perles indiquant la fortune."

Conditie: Redelijk
Materiaal: Hout, Glas, IJzer