»»»»»» nieuwtjes

archief nieuwtjes


2017

Nieuw logo voor het Klompenmuseum

het nieuwe logo

 

13 januari 2016

Donatie vanuit het Rabofonds van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe Het Internationaal Klompenmuseum heeft een donatie uit het Rabofonds van Rabobank Assen en Noord-Drenthe ontvangen voor het transport en verzekering van de collectie bruiklenen, madreñas (klompen) uit Spanje en de oudste klompen in Nederland gevonden in Hoorn, Amsterdam en Oldenzaal.

cheque


Het volgende artikel stond in het Algemeen Dagblad van 12-01-2016

Molens, kaas en... klompen met hoge hakken

klomp1

Oer-Hollands met een modieus tintje © anp.

“Kun je naaldhakklompen voor me maken met hakken van 12 centimeter?”, daagde een kennis Dirk Poffers uit. “Natuurlijk kan ik dat”, riep de Hellendoorner. Hij ontwierp een oerhollandse klomp met een flinke naaldhak. Nederland heeft er een exportproduct bij.

klomp2

Dochterlief testte de klompen met hakken uit © epa.

“Uitdagingen met klompen ga ik nooit uit de weg. Ik ben ooit op les gegaan bij de klompenmakers in Enter, omdat het ambacht niet verloren mag gaan. Ik loop altijd op klompen, maar merk om me heen dat het dragen van klompen als iets oubolligs wordt gezien.”

“Misschien dat de naaldhakklompen daar bij de vrouwen verandering in kunnen brengen,” zegt Poffers met knipoog. “Nederland staat in het buitenland nog steeds bekend om de molens, kaas, tulpen en klompen. De klompen moeten fier in dat rijtje blijven staan.”

klomp3


Zoltán Quittner uit Hongarije, een student journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft een artikel geschreven naar aanleiding van een interview met één van de bestuursleden van het internationaal klompenmuseum. Klik op onmderstaande link om het artikel te lezen.

http://glassroomglobe.com/2015/12/17/the-home-of-two-thousand-wooden-shoes/

 

archief nieuwtjes