»»»»»» ARCHIEF persberichten 2011

  1. Expositie "Chique op hout" (maart)
  2. Gratis museumdag voor leden Drentse Rabobanken (oktober)

Wat: Kees van Twist opent expositie ‘Chique op hout’
Wie: Internationaal Klompenmuseum
Wanneer: donderdagmiddag 31 maart 2011 om 15.30 uur. Inloop vanaf 15.00 uur
Waar: Wollfhorn 1a, Eelde
Nadere informatie: Bertus van den Hof, mobiel: 06 - 27 24 44 59 of via het contactformulier

1: Kees van Twist, directeur Groninger Museum, opent expositie ‘Chique op hout’.

Houten schoenen zijn hip. Wij Nederlanders weten het al een paar eeuwen.
In de expositie ‘Chique op hout’ staan klompen en modern schoeisel met houten zool van o.a. Jan Jansen en Lieke de Koning een jonge schoenontwerpster, naast elkaar op de “catwalk”.
Internationaal schoenontwerpster, Hester Vlamings heeft haar Mondriaan klomp-schoen in bruikleen afgestaan. Deze klomp-pump heeft een wereldtournee, o.a. LA en Italië, gemaakt en stond in alle tijdschriften en kranten.
Het Leder en Schoenenmuseum in Waalwijk, heeft schoeisel in bruikleen afgestaan van o.a. Karin Janssen, Paco, Charles Bergmans, Read or Dead uit Engeland Ilona Koudijs, Maria Hees, Creaciones, Graham Aubrey, Jan Jansen.
Het schoeisel van Miriam van Weeghel uit Zwolle in de expositie staat ook in de expositie. Zij heeft schoeisel gemaakt bij kleding die ontworpen is door Janneke Verhoeven en dit schoeisel is later opgevraagd door het team van Lady GaGa.
Christa van der Meer, student aan de Kunstacademie in Den Haag, heeft haar schoeisel beschikbaar gesteld voor deze expositie.
Een deel, van de in 2009 aangekochte collectie prachtige Franse klompen, staan ook dit jaar weer in de expositie. Het museum exposeert natuurlijk ook Nederlandse en andere internationale klompen.
Het Internationaal Klompenmuseum gaat haar 21 seizoen in. De belangrijkste collectie klompen staat in dit Internationaal Klompenmuseum.

terug naar boven


2: Gratis museumdag voor leden Drentse Rabobanken

Op zaterdag 29 oktober aanstaande organiseren de Drentse Rabobanken weer de Rabobank Museumdag voor al hun leden. Tijdens de Rabobank Museumdag zijn alle leden van de Drentse Rabobanken uitgenodigd om gratis met het hele gezin twee musea te bezoeken. De deelnemende musea openen deze dag speciaal voor de Rabobank leden hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. De museumdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Rabobanken uit Groningen en Friesland. Door de samenwerking met de andere twee provincies kunnen de leden kiezen uit maar liefst 52 verschillende musea. Onder de deelnemende musea behoren onder andere het Groninger Museum uit Groningen, het Jopie Huisman Museum uit Workum en het Gevangenismuseum uit Veenhuizen. Iedere lokale Rabobank heeft een aantal musea in haar werkgebied gevraagd om aan de Museumdag deel te nemen. Voor Rabobank Noord-Drenthe doen Het Klompenmuseum in Eelde, Museum De Buitenplaats in Eelde, Koren- en Oliemolen De Wachter uit Zuidlaren en Museum de Kluis uit Eext mee. Zij hebben tijdens de Rabo Museumdag een speciaal arrangement samengesteld. Alle klanten van de Drentse Rabobanken die tevens lid zijn van de bank hebben een uitnodiging met gratis toegangskaarten voor de Museumdag ontvangen. Door de organisatie van de Rabo Museumdag willen de Drentse Rabobanken het museumbezoek in de provincie stimuleren. Kijk op www.rabobankmuseumdag.nl voor het volledige museumaanbod en meer informatie. Voor informatie over het Rabobank lidmaatschap kunnen geïnteresseerden terecht op www.rabobank.nl.

terug naar boven