»»»»»» ARCHIEF nieuwtjes 2011

  1. Spaanse Madrenas
  2. Bezoek en rondleiding in het klompenmuseum

1. Spaanse Madrenas
donderdag 28 juli 2011: al zoekende op internet naar o.a. de Spaanse Madreñas kwam ik dit tegen http://sarabia.mateor.eu/categorie/achtergrond/klompen.php. Informatie over de Spaanse Madreñas (klomp). Je kunt hier een reactie op plaatsen en dat heb ik gedaan.
zaterdag 30 juli 2011:
reactie vanuit Spanje op mijn reactie: De enige oude (antieke?) madreña die wij nog hebben, is vergeven van de houtworm. Wij zullen eens om ons heenkijken, maar geven jullie weinig kans. Klompen worden hier opgebruikt en dan weggegooid. Besef van historische waarde heerst hier maar mondjesmaat. Camping Fontebona is relatief dicht bij Caso, waar het madreñamuseum zit. Wij willen er over niet al te lange tijd eens langsrijden, om te kijken of het interessant is voor onze kampeerders. We hopen op dat moment aan jullie te denken. We kennen overigens ook iemand die nog madreñas met de hand maakt. Zo kwam Thomas, waar ze hier hooguit tot 45 gaan, aan zijn maatje 47. Interessant voor jullie? camping@fontebona.es
   

terug naar boven


2. Bezoek en rondleiding in het klompenmuseum
Beste mensen van het Klompenmuseum in Eelde, woensdag 6 juli heb ik met heel veel plezier jullie museum bezocht en een geweldige rondleiding gekregen van Bertus van den Hof. Nogmaals enorm veel dank, ben veel te lang gebleven! Ik heb over mijn bezoek op mijn blog geschreven.
Hierbij de link: http://jojannekeintilburg.blogspot.com/2011/07/klompen-op-de-catwalk.html Ik ga kijken of ik via andere blogs ook nog aandacht aan jullie museum kan besteden, want ik vind jullie echt helemaal geweldig. Ik ga nog kijken of ik 'm geplaatst krijg op http://www.kunstnieuws.nl/2011/07/chique-op-hout/.
Succes met jullie wens om naar een groter gebouw te gaan. Ik hoop enorm dat dit gaat lukken en dat jullie dan nog veel meer moois kunnen laten zien. Ik kom zeker nog eens langs! Met vriendelijke groeten, Jojan van Zandwijk - Stadsmuseum Tilburg – communicatiemedewerker
   

terug naar boven